top of page
SAMINA logo wzeb.png
samina reina sans fond.png
SAMINA
rosa-unscreen.gif

Samina, dochter van Spaanse moeder en afkomstig van Sevillaanse familie zit al van kindsbeen af in de flamencowereld. Zelf heeft ze al haar hele leven dansend doorgebracht en gaat reeds verscheidene jaren naar Andalucía waar ze les krijgt van de meesters in flamenco. Flamenco zit in haar bloed aangezien haar overgrootvader een veel gevraagde flamencozanger was in Sevilla en ook haar grootmoeder was een uitmuntend zangeres! Het dansen moest dan ook wel in de genen zitten.

Ze beheerst de diverse dansstijlen (pure, klassieke en folklorische flamenco). Na een 7- jarige klassieke opleiding koos ze zich te verdiepen in de pure flamenco met haar roots in Sevilla en Jerez.

Met een didactische opleiding en kennis van de vele stijlen in flamenco geeft ze zich met volle passie en motivatie over in haar lessen en optredens. Ze schreef de Spaanse versie van de zomerhit “un poco de flamenco” van Tonya en zorgde tevens voor de bijhorende choreografie voor de clip. Ze trad op tijdens het live concert van Belle Perez in het sportpaleis en begeleidde al dansend de Gipsy Kings. Samen met dj Buscemi vulde ze tal van culturele centra met de voorstelling Cultura. Ze toerde jaren de wereld rond met La Guardia Flamenca, de flamenco-majorettenfanfare uit Gent. Reeds 23 jaar baat ze haar flamenco dansschool met volle overgave uit en organiseert ze ieder jaar in Limburg een groot flamenco evenement waar heel haar dansschool zijn beste beentje komt voorzetten. De unieke, gezellig sfeer in haar dansschool is een enorme troef! Het is one big happy family waarin iedereen terecht kan en zich snel thuis voelt!  In 2000 besliste ze dat het tijd werd om haar eigen dansschool op te richten en sindsdien geeft ze dagelijks vol passie danslessen aan verschillende leeftijden en niveaus.

bottom of page